Kun tietokonepelin haarautuva dialogi on hyvää, hahmot reagoivat uskottavasti ja valinnoilla on seuraamuksia. Monesti myös pelejä tehdessä dialogia kirjoittaa useampi kuin yksi henkilö. Miten lähdetään pitämään tällaista vyyhtiä kasassa?

Rapinan Haarautuva pelidialogi -sanataideiltaan osallistui 19 henkeä. Toisilla oli pääkiinnostuksena kirjoittaminen, joillakin pelit, monelle tosin molemmat. He pääsivät kokeilemaan pelikirjoittamisen peruspalikoita. Illan aikana kirjoitettiin hahmoprofiileja ja kerran haarautuvia dialogeja, otettiin lennosta mukaan muiden tekemiä hahmoja ja pohdittiin valintojen kauaskantoisuutta.

Illan ohjasi Rapinan sanataideohjaaja ja kirjoittamisen maisteri Laura Mustonen.

Lue lisää Rapinan tulevista sanataideilloista.

Pelidialogia perusteista lähtien

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *