Haluatko kehittyä kirjoittajana ja saada tekstisi hiottua timantiksi? Täältä ropisee palautetta!

Palaute on kirjoittajan paras työkalu silloin, kun omat ideat alkavat olla lopussa ja huomaa sokeutuvansa omalle tekstilleen. Palautepalvelu Ropina auttaa eteenpäin ja tukee kehittymistä kirjoittajana.

Palautteessa kiinnitämme huomiota tekstiin kokonaisuutena mutta myös yksityiskohtiin kielen, muodon ja sisällön osalta. Palaute ei kuitenkaan ole editointia tai kielenhuoltoa. Annamme palautetta tekstistä tai tekstikatkelmasta ja huomioimme samalla kirjoittajan tavoitteet. Tarjoamme rakentavia parannusehdotuksia, mutta autamme kiinnittämään huomiota myös tekstin vahvuuksiin.

Tekstin ei tarvitse (eikä kannata) olla valmis, jotta sen voisi lähettää palautepalveluun. Tarkoitus on, että palautteen saamisen jälkeen kirjoittaja jatkaa tekstinsä työstämistä.

Palautepalvelu sopii kirjoittajille, joiden tavoitteena on hioa mahdollisimman valmis teksti esimerkiksi julkaisua tai kilpailua varten tai oppia muuten vain paremmaksi kirjoittajaksi.

Palautetta antavat Rapinan ohjaajat Joanna Heinonen, Marras Mustonen, Lily Laine, Elisa Haverinen ja Johanna Berlin. Voit tutustua ohjaajiin lisää Ohjaajat-sivulla sekä Rapinan somekanavilla. Jokaisella meistä on omat vahvuusalueemme palautteenantajina, joten valitsemme teksteille sopivimman palautteenantajan kunkin ohjaajan erityisosaamisen ja mielenkiinnon mukaan.

Palaute on aina yhden ihmisen mielipide, ei siis koko totuus tekstistä, saati kirjoittajasta. Kirjoittaja päättää itse, mitkä osat palautteesta hän hyödyntää.

Hinta

Hinta: Rapinan palautepalvelun hinta on 95 € + 0,95 €/liuska. Hinta sisältää tekstimuotoisen palautteen sekä n. 45 minuutin mittaisen palautekeskustelun etäyhteyksin.

Luottamuksellisuus: Palautepalvelu on luottamuksellinen: palautepalveluun lähetettyjä tekstejä eivät pääse lukemaan muut kuin palautteenantajat, jotka suhtautuvat teksteihin empaattisesti ja rakentavasti. Huomaathan, että tekijänoikeus palautteeseen on palautteenantajalla, etkä saa julkaista saamaasi palautetta ilman lupaa.

Huom! Ropina ei ole arvostelupalvelu. Nostamme esiin tekstisi vahvuuksia ja kehityskohteita, mutta emme arvota tekstiä tai sinua kirjoittajana.

Miten?

Lähetä tekstisi osoitteeseen palautepalvelu.rapina[at]gmail.com. Liitä mukaan saatekirje, jossa kerrot:

 • itsestäsi kirjoittajana
 • tavoitteistasi
 • lähettämästäsi tekstistä (esim. missä vaiheessa se mielestäsi on)
 • mistä erityisesti toivot palautetta
 • muista mahdollisista erityistoiveista.

Saat kuittauksen ja maksuohjeet, kun olemme tutustuneet tekstiisi ja antaneet sen ohjaajan luettavaksi. Ohjaaja ottaa tekstisi työn alle, kun maksu näkyy Rapinan tilillä. Saat palautteen noin 4–6 viikon kuluessa tekstisi lähettämisestä. Ohjaaja ja palautteensaaja sopivat yhdessä ajan suulliselle palautekeskustelulle.

Käytäthän:

 • helposti luettavaa fonttia, esim. Times New Roman
 • sivunumeroita
 • fonttikokoa 12
 • riviväliä 1,5
 • normaaleja marginaaleja (2,5 cm ylhäällä ja alhaalla, 2 cm vasemmalla ja oikealla)
 • pdf-tiedostomuotoa.

Jos haluat palautetta runoista, asettele runot niin, että niitä on enintään 1 kpl/sivu.

Miksi Rapinan palautepalveluun kuuluu myös suullinen palautekeskustelu?

Palautteen antamisen ei pitäisi koskaan olla pelkästään yksisuuntainen prosessi. Kirjoittaminen on henkilökohtaista, ja samoin palaute voi tuntua luissa ja ytimissä. On tärkeää päästä keskustelemaan ohjaajan kanssa palautteen nostattamista ajatuksista ja tunteista, jotta mitään ei jää hampaankoloon. Palautekeskustelu on myös hyvä paikka kysyä tarkennuksia ja vinkkejä ja saada vastinetta koko rahalle.

Palauteprosessi pähkinänkuoressa

 1. Lähetä teksti, josta haluat saada palautetta sekä saatekirje osoitteeseen palautepalvelu.rapina[at]gmail.com.
 2. Saat kuittauksen sekä laskun sähköpostiisi.
 3. Kun olet maksanut laskun, ohjaaja tutustuu tekstiisi ja kirjoittaa muutaman sivun mittaisen palautteen.
 4. Ohjaaja lähettää sinulle tekstipalautteen ja ehdottaa sopivaa aikaa suulliselle palautekeskustelulle.
 5. Käyt ohjaajan kanssa etänä leppoisan keskustelun palautteesta, sen herättämistä ajatuksista sekä asioista, joihin mahdollisesti vielä haluat tarkennusta.
Ropinan logo: tämän avulla bongaat meidän Rapinan someista!