Marraskuun Pimeä ja uni -teemaisessa sanataideillassa sukellettiin rohkeasti suoraan loppusyksyn pimeää kohti. Kortteli Klubille Jyväskylän keskustaan kokoontui seitsemän innokasta kirjoittajaa, joiden kanssa aloitettiin ilta kokoamalla pimeän ajan selviytymispaketteja. Mitä esineitä tarvitaan mukaan, jotta pimeään uskaltaa lähteä seikkailemaan?

Pimeänseikkailu jatkui kohti unimaisemia. Urheat löytöretkeilijät pääsivät tutustumaan pimeän asukkeihin – löytyi muun muassa erilaisia syvänmeren asukkeja ja pimeän ajan kasveja. Unen syventyessä vastaan tuli myös uniesineitä, joiden käyttötarkoitusta ja -ohjeistusta saivat osallistujat pähkäillä. Lopuksi sukelsimme vielä kunnolla kohti unennäköä, kun illan päätteeksi jokainen kirjoitti oman unensa.

Pimeän ajan pikaselviytymispaketin vinkkinä vielä pieni sanataideharjoitus ihan jokaiselle:

Syleile pimeää

Toisille pimeä on ystävä, toiset taas kammoksuvat kaamosta. Nyt päästään sukeltamaan pimeään ja sen herättämiin tunteisiin.
– Listaa asioita, jotka sinua pimeässä viehättävät tai vihastuttavat.
– Kirjoita siitä, miten kohtaat nämä asiat. Voit kirjoittaa aforismin, voimalauseen tai vaikka ohjerunon pimeään aikaan.

 

-Lily Laine

Marraskuun pimeässä seikkailtiin ja jaettiin unia

Vastaa