Mikä siellä narisee -sanataideillassa 17.3. hypättiin kuunnelman maailmaan. Illassa tutustuttiin kuunnelmalle keskeisiin asioihin, kuten ääniefektien käyttöön, rytmitykseen ja kerronnallisuuteen. Kuuloaistiin keskittyminen mahdollisti oman ympäristön tarkkailun erilaisesta vinkkelistä. Zoomin välityksellä saatiin kokoon mukava, pieni porukka, joka teki hyviä havaintoja muun muassa kuunnelman ja teatterin, etenkin impron, samankaltaisuuksista. Kokeilimme, millaista on tehdä kuunnelmapalanen, joka ei koostukaan vuorosanoista, vaan äännähdyksistä. Toinen harjoitus vei meidät kokeilemaan dialogin jännitteen säilyttämistä paikan vaihdoksen läpi ja kolmas tarinoimaan valmiiseen äänimaailmaan.

 

Illan ohjasivat Rapinan sanataideohjaajat Merja Toppi ja Laura Mustonen.

Kuunnelma-aiheisen sanataideillan tunnelmia
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *