Olipa kerran synkkä ja räntäinen ilta sekä kaupunginkirjaston kutsuva kodikkuus. Loisteputkien valossa, pitkin kirjahyllyjen reunustamia käytäviä käveli muutama uskalias kirjoittaja valmiina kohtaamaan zombit, aseenaan pelkät kynä ja paperi.

Kokoushuoneessa kaikki muuttui: kirjoittajat ottivat kokonaan uudet hahmot ja heidät heitettiin ostoskeskukseen keskelle eläviä kuolleita. Ei auttanut muu kuin tutustua toisiin, etsiä liittolaisia ja varoa pettureita. Onneksi ostoskeskuksessa on myös huvituksia niille, jotka ovat mieltyneet maailmanlopun iloihin. Ensimmäisenä lähtivät diskopallo ja jätskikiskan strösselit, kukapa olisi arvannut!

Lokakuun sanataideillassa 20.10. otettiin varaslähtö Halloweeniin. Illan aiheena oli Kuolleiden aamunkoitto, eli zombit. Tarkoituksena oli keksiä itselle hahmo ja tutkia hahmon mahdollisuuksia zombiapokalypsin jälkeisessä maailmassa. Pakopelimäisen illan innoituksena toimi zombielokuvan klassikko Kuolleiden aamunkoitto. Illan ohjasi kauhuun mieltynyt, karmivista karmivin Johanna Berlin.

 

Zombiaiheinen lukuvinkki

Max Brooks: Zombi – taistelijan opas 2004. Johnny Kniga. Suom. Helmi Keränen.

Illan aikana jaetut leffavinkit

Kuolleiden aamunkoitto (alkuperäinen 1978 ja uusintaversio 2004) (kauhu)

Train to Busan (kauhu)

#Alive (kauhu)

Zombieland (komedia)

Warm Bodies (komedia)

Shaun of the Dead (komedia)

Kuolleet heräsivät henkiin lokakuun sanataideillassa
Merkitty:    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *