Vuonna 2016 voimaan tulevat perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet osoittavat, että draama on työtapana ajankohtainen ja suositeltu niin äidinkielessä ja kirjallisuudessa kuin muissakin oppiaineissa. Opettajien keskuudessa on kuitenkin epätietoisuutta ja -varmuutta siitä, miten draamaa voisi käytännössä integroida omaan opetukseen. Myös sanataideohjaukseen draama tarjoaa elämyksellisyyttä, yhteisöllisyyttä, vuorovaikutteisuutta, kehollisuutta ja oppijalähtöisyyttä.

Rapinassa sanataideohjaajana toimiva Eeva Åkerblad on tuottanut osana pro gradu -tutkimustaan käytännönläheisen ja tutkimusperustaisen menetelmäoppaan, joka ohjeistaa äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaa tai sanataideohjaajaa draamamenetelmän soveltamiseen. Opas sisältää ohjeistusta ja konkreettisia ideoita draamatuokion suunnitteluun ja ohjaamiseen. Draaman avulla kirjallisuutta voidaan oppia yhteisöllisesti ja koko keholla!
Menetelmäopas on vapaasti luettavissa ja ladattavissa tästä.
Menetelmäopas ”Keho edellä kirjaan” tukee draamallisessa kirjallisuudenopetuksessa
Merkitty:    

Hakutulokset “Menetelmäopas ”Keho edellä kirjaan” tukee draamallisessa kirjallisuudenopetuksessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *