Kirjoittamishölkkä – keskiviikko 20.9. klo 18-19.30 Kortteli Klubi

Kirjoittamishölkkä on kevyempi muunnos Natalie Goldbergin kirjoittamismaratonista, jonka parissa viivytään useampi tunti. Sanataideillan kirjoittamishölkkä kestää puolitoista tuntia, joka on kohtuullinen ja hyvin siedetty aika kirjoittamisen parissa.

Yhteinen ilta aloitetaan ideoimalla paperilappusille aiheita, jotka lyödään astiaan. Sieltä arvotaan yksi aihe, josta kirjoitetaan yhdessä sovittu aika, esim. 10 min. Ohjaaja toimii kellokansalaisena. Kirjoittamisen jälkeen asettaudutaan piiriin, jossa jokainen vuorotellen pääsee lukemaan oman tekstinsä ääneen. Tekstejä ei kommentoida, eikä analysoida. Jokaisen halukkaan luettua oman tekstinsä, arvotaan seuraava aihe ja palataan kirjoittamisen pariin. Sitten taas luetaan, arvotaan ja kirjoitetaan.

Hölkkäily kommentoimattoman kirjoittamisen ja lukemisen ympärillä voi irroittaa pahanlaatuisiakin kirjoitusjumeja. Illan lopuksi pidetään pieni purku, jossa pääsee kertomaan, miltä tällainen illan sisältö tuntui.

Iltaan voi osallistua ilman aikaisempaa kirjoituskokemusta tai Goldbergin tuntemusta. Mukaan kirjoitusvälineet. Ohjaajana Natalien fani ja Rapinan sanataideohjaaja sekä jumituskokemusasiantuntija Merja Toppi.

Rapinan sanataideillat ovat maksuttomia, ja kaikki ovat tervetulleita mukaan! Tästä löydät lisätietoa sanataideilloista.

Syyskuun sanataideillassa laitetaan kynät hölkkäämään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *