Mistä on kyse?

Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry järjestää yhden vanhemman perheille syyskuussa 2021 kaksi sanataiteellista perheleiriä Jyväskylässä. Leireillä tutustutaan saman elämäntilanteen jakaviin uusiin ystäviin ja etsitään sanataiteen keinoin omia vahvuuksia ja uusia tapoja nähdä itsensä. Osa ohjelmasta on lapsille ja aikuisille erikseen, osa yhteisesti. Myös vapaalle yhdessäololle on varattu aikaa.

Leirit järjestetään yhteistyössä Yhden vanhemman perheiden liiton kanssa ja ne ovat Suomen kulttuurirahaston tukemia.

Ensimmäinen leiriviikonloppu on 3.-5.9. ja toinen 24.-26.9. Molemmat leirit alkavat perjantaina klo 18 yhteisellä aloituksella ja päättyvät sunnuntaina lähtökahveihin klo 14. Majoittumaan pääsee perjantaina klo 17 alkaen. Leiripaikkana toimii Jyväskylän Kristillinen opisto, joka sijaitsee vajaan 4 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta lähellä Jyväsjärven rantamaisemia, os. Sulkulantie 28.

Leirillä lasten monitaiteisissa sanataidetyöpajoissa etsitään omia vahvuuksia – niitä supervoimia, joita jokaisella meistä on. Jokainen lapsi voi löytää oman sisäisen supersankarinsa, jonka kautta työpajatuokioissa päästään kokeilemaan monenlaista kerrontaa: kuvallista, sanallista ja draamallista. Leiriltä perheet saavat myös eväitä yhdessä lukemiseen ja sanataiteen käyttöön arjessa. Lasten alaikäraja 4 vuotta.

Aikuisten hyvinvointikirjoittamisen työpajoissa tutkitaan omia voimavaroja ja etsitään arjen pyörittämistä tukevia työkaluja monipuolisten kirjoitusharjoitusten kautta. Aikaisempaa kirjoitusharrastuneisuutta ei tarvita, vain kiinnostus kirjoittamiseen ja avoin mieli riittävät!

Leirin ohjaajina toimivat Rapinan sanataideohjaajat Mari Hintikka, Johanna Hyttinen ja Merja Toppi.

Hinta

Leirin omavastuuosuus 50€/perhe

Hinta pitää sisällään järjestetyn ohjelman ja täysihoidon (ruokailut ja majoituksen vuodevaatteilla ja pyyhkeellä). Mukaan tarvitset vain henkilökohtaiset tarvikkeet ja tietysti sään mukaisen ulko- ja sisävarustuksen. Koko perhe pyritään majoittamaan samaan huoneeseen. Mikäli se ei ole perheen koon vuoksi mahdollista, asiasta kysytään erikseen ilmoittautuneilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 3-5.9 leirille viim. 18.8 ja 24-26.9 leirille viim. 8.9. Leirit on tarkoitettu yhden vanhemman perheille. Ilmoittaudu vain yhdelle leirille.

Ilmoittautumaan pääset tästä.

HUOM! Ilmottautuminen leirille on sitova. Mikäli perheesi ei voikaan osallistua leirille, ilmoita siitä sähköpostitse leirin ohjaajille, jotta mahdolliset jonotuspaikoilla olevat ilmottautujat voidaan hyväksyä leirille mukaan.

Ilmoittautuneille lähetetään vahvistussähköposti viikon sisällä ilmottautumisesta. Sähköpostissa kerrotaan myös, mikäli perheesi ei mahtunut leirille, mutta on jonotuspaikalla.

Leirikirje lähetetään noin viikko ennen kunkin leirin alkamista. Kirjeessä kerrotaan tarkemmin leirin ohjelmasta, annetaan saapumisohjeet ja kerrotaan ohjaajan yhteystiedot.

Lisätiedot

Viestiä ja lisäkysymyksiä leireistä voi lähettää osoitteeseen sanataideyhdistys.rapina@gmail.com.