Tervetuloa samoamaan Kirjametsään

Astu sisään taikametsään! Pääsetkö sinne kummallisen huolto-oven kautta vai hyppäätkö seikkailuun vaahteranlehtikasan läpi? Löydätkö metsän salaisimman paikan, siilin kotitalon ja metsään piiloutuneen haltijan? Kuuletko keijukaisten kutsun? Millaiseen paikkaan johtaa avainpuusta löydetty universumin avain?

Kirjametsä on Keski-Suomen kirjastoissa kiertävä interaktiivinen, elämyksellinen ja monitaiteinen näyttely, jonka teema on kotimaisen kirjallisuuden taianomaiset metsät. Näyttely kurkistaa lähes 30 kotimaisen kirjan metsiin, maailmoihin ja tarinoihin. Näyttelykirjallisuudessa painottuvat lasten- ja nuortenkirjallisuus mutta myös aikuisille sopivaa luettavaa löytyy kirjalistalta.

Näyttely on ensimmäisen kerran esillä Jyväskylän kaupungin pääkirjastolla. Näyttely aukeaa 31.5.2021 ja on Jyväskylässä nähtävillä 30.10. asti. Keuruulla näyttelyyn voi tutustua 8.11.2021–8.1.2022. Tämän jälkeen näyttely jatkaa muihin Keski-Suomen kirjastoihin.

Tältä sivustolta löydät näyttelystä tarkemmat kuvaukset ja aikataulut, näyttelykirjallisuuteen liittyviä kirjoitusharjoituksia, tietoa näyttelyn tekijöistä ja sen rakentamisesta sekä kirjavinkkejä. Lisäksi sivustolla on kuvia ja infoa medialle, ohjeet ilmaisten sanataidetyöpajojen tilaamiseen sekä yhteystietomme.

Kirjametsä-konseptin on ideoinut, suunnitellut ja toteuttanut Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry. Näyttely on rakennettu Alfred Kordelinin säätiön apurahan tuella. Näyttelyn pääyhteistyökumppani on Keski-kirjastot.

Yhteistyössä myös:

Miellotar