Keski-Suomen sanataideyhdistys Rapina ry tuottaa Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeelle loka–marraskuun aikana sosiaalisessa mediassa pyörivän yhteisöllisen kirjoittamisen haasteen. Mysteerihaasteessa ratkotaan murhamysteeriä, mutta ennen haasteen alkua edes me haasteen vetäjät emme tiedä, kuka on murhattu – se selviää vasta, kun tarina pyörähtää käyntiin viikolla 44. 

Tarina etenee Instagram Storyissa @lukuluxx-tilillä 26.10. alkaen. Osallistujat pääsevät vaikuttamaan tarinan kulkuun vastaamalla matalan kynnyksen kyselyihin ja kirjoittamalla lyhyitä katkelmia yhteiseen tarinaan. Mysteeri etenee myös vetäjien kirjoittamien tarinapätkien ja chatfiktio-videoiden kautta. 

Haasteen kautta pyritään innostamaan erityisesti nuoria aikuisia lukemisen ja kirjoittamisen maailmaan, mutta kuka vain on tervetullut osallistumaan yhteisen tarinan luomiseen. Sosiaalisen median alustan, chatfiktion ja interaktiivisen yhdessä kirjoittamisen avulla yritetään tavoittaa mukaan myös heitä, jotka eivät yleensä lue tai kirjoita paljoa. 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Lukemattomat mahdollisuudet (@lukuluxx) jakama julkaisu

Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja Instagramissa. Jokaiseen arvottavaan kirjaan liittyy kirjallisuuslähtöinen sanataideharjoitus, joka innostaa tarttumaan kynään matalalla kynnyksellä. Harjoituksia voi tehdä, vaikka ei olisi vielä ehtinyt lukea kyseistä kirjaa. Kirjat on lahjoittanut arvottavaksi Otava. 

Käy ottamassa seurantaan @lukuluxx-tili, jotta pääset mukaan mysteerin maailmaan heti alusta alkaen! Tule myös nappaamaan dekkari- ja YA-kirjoihin liittyvät kirjoitusharjoitukset talteen tulevien viikkojen aikana! 

Haasteen vetäjät ja Rapinan sanataideohjaajat Roosa Berg, Ulla Lehtinen ja Vilma Tammelin

Sosiaalisessa mediassa ratkotaan tänä syksynä murhamysteeriä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *