Syksyn 2014 Sanasilta-projektiin osallistuivat ryhmä Sammonkodin palvelutalon asukkaita, Keljonkankaan päiväkodin esikouluryhmä Pihlajanmarjat sekä Rapinan ohjaajat Anniina Nirhamo ja Eeva Åkerblad. Lokakuusta joulukuuhun tapasimme joka toinen viikko ryhmien kanssa erikseen, joka toinen viikko taas tapasimme kaikki yhdessä palvelutalolla.
 

 

Projektin tavoitteena oli luoda siltaa sukupolvien välille sanataiteen keinoin ja se onnistuikin erinomaisesti: molemmat ryhmät odottivat innolla jokaista tulevaa yhteistapaamista. Tapaamisten tavoitteena oli myös virkistää, rikkoa arjen rutiineja ja tarjota kokemus itsestä taiteen tuottajana.
 
Ohjaajien haasteena oli löytää kaikkia osallistujia kiinnostavaa tekemistä. Eskariryhmä oli innokas piirtäjä, Sammonkodilla taas laulaminen osoittautui mukavaksi yhdessä tekemiseksi. Monissa yhteistapaamisissa lauloimmekin jotakin Sammonkotilaisille tuttua laulua, ja lapset piirsivät lauluun kuvituksen. Myös yhteisten satujen tekeminen sadutus-tekniikalla ja niiden kuvittaminen olivat molemmille ryhmille mielestä tekemistä. Paljon myös juteltiin, esimerkiksi muisteltiin pelejä ja leikkejä ja joulun alla vertailtiin erilaisia jouluperinteitä.

 

Päällimmäisenä projektista jäi mieleen kokemus siitä, miten tärkeältä lasten tapaaminen vanhuksille ja vanhusten tapaaminen lapsille tuntui olevan. Molemmat ryhmät saivat varmasti uusia kokemuksia ja oppivat toisiltaan, vaikka tärkeintä ei loppujen lopuksi ollutkaan se mitä tehtiin, vaan se että tehtiin yhdessä.
Sanasilta-projekti loi sanataiteen keinoin siltaa sukupolvien välille
Merkitty:                    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *