Polttarit

Onko polttarisankari kirjallisuusintoilija, taidehörhö, sanataidehippi tai muuten vain kirjoittamiseen hurahtanut? Rapinalta voi tilata elämykselliseksi ja varmasti mieleen painuvaksi polttareiohjelmaksi sanataidetuokion, jossa joko kirjoitetaan rakkausrunoja tai perehdytään romanttisen viihteen saloihin. Katso tarkemmat kuvaukset erityisesti polttareihin räätälöidyistä sanataidepajoista alta. Polttariohjelmaksi voi tilata myös minkä tahansa muun Rapinan tarjoaman sanataidepajan.


  • Hinnat: Sovitaan erikseen
  • Kesto75–120 minuuttia
  • Ohjaajien määrä: Sovittavissa polttariporukan koon mukaan

“Minä rakastan sinua niin kuin vierasta maata” – rakkausrunopaja

Pajassa koko polttariporukka pääsee kirjoittamaan niin oodeja morsiamen tulevalle puolisolle, vinkkirunoja avioparin arkeen kuin tunteen palosta roihuavia sonettejakin. Ennen runojen työstämisen aloittamista käydään tarpeen vaatiessa läpi tavallisimpia runouden käsitteitä, ja pohditaan, kuinka motiivit voivat tukea runon tulkintaa. Valmiista runoista kootaan runokirja muistoksi tulevalle avioparille. Paja voidaan sopimuksen mukaan järjestää esimerkiksi kotioloissa tai vaikkapa jossakin viihtyisässä kahviossa.

Valkoisia ratsuja ja tulisia suudelmia – romanttisen viihteen alkeet

Mistä aineksista syntyy vuosisadan rakkaustarina? Onko mahdollista kirjoittaa feminististä viihderomantiikkaa? Polttarivieraat pääsevät vapauttamaan paperille kiihkeimmät fantasiansa, leikittelemään romanttisen viihdekirjallisuuden kliseillä ja halutessaan uudistamaan koko genreä. Pajassa toteutettavista lyhytproosateksteistä voidaan koota poskia kuumotteleva tekstikokoelma lahjaksi tulevalle avioparille. Paja voidaan sopimuksen mukaan järjestää esimerkiksi kotioloissa tai vaikkapa jossakin viihtyisässä kahviossa.

Syntymäpäivät, pikkujoulut, kirjallisuustapahtumat, kaupunkifestivaalit...

Haluatko syntymäpäiville tai pikkujouluihin ohjelmanumeroksi ammattitaitoisen ohjaajan vetämään luovaa ja inspiroivaa sanataidepajaa? Vai oletko järjestämässä kirjallisuustapahtumaa tai kaupunkifestivaalia ja toivoisit Rapinan järjestävän pajan tapahtumassa? Tulemme mieluusti mukaan tekemään juhlista ja tapahtumista ikimuistoisia! Alla olevat pajat voidaan järjestää non-stop-periaatteella. Myös monet muut Rapinan tarjoamat pajat voidaan järjestää myös yksityistilaisuuksissa.


  • Hinnat: Sovitaan erikseen
  • KestoSovittavissa
  • Ohjaajien määrä: Sovittavissa ryhmän koon mukaan

Unelmakarttapaja

Sanataidepajassa metsästetäänkin oman elämän suurimpia unelmia ja lassotaan ne paperille kuvien, sanojen ja kimalluksen muodossa. Jokainen osallistuja saa mukaansa koostamansa unelmakartan, jonka voi vaikka ripustaa seinälle muistutukseksi oman elämän tavoitteista. Pajan painopisteet ovat itsereflektiossa, haaveilla leikittelyssä sekä esteettisessä itseilmaisussa.

Runohyrräpaja

Kaikenikäisille sopivassa pajassa pysähdytään hetkeksi riimittelemään ja vapautumaan riimien vallasta, ja kätkemään sanoja hyrrien syleilyyn. Pajassa pohditaan runonkirjoittamisen kimurantteja kiemuroita, sanataiteillaan runoja ja lopuksi askarrellaan värikkäät hyrrät, joiden sisään runot piilotetaan. Jokainen osallistuja saa mukaansa askartelemansa ja koristelemansa runohyrrän.