Rapinalaisten osaaminen yltää sanataiteen sekä luovan kirjoittamisen opettamisesta ja ohjaamisesta draamaan ja teatteriin sekä musiikkiin, mediaan ja sarjakuvaan. Kaikkia ohjaajia yhdistää intohimo sanataiteeseen ja luovaan toimintaan sekä pedagoginen taidokkuus.

Ella Rantalainen, HuK

sihteeri

on suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaopiskelija, jolle luontaista on erityisesti lasten ja nuorten ohjaaminen. Ella on opiskellut sivuaineinaan viestintää ja mediaa sekä kirjoittamista, mutta nyt ajatuksissa siintää haave valmistumisesta. Harrastuksiin kuuluu lukeminen, punttisali sekä YouTube-videoiden katselu. Intohimo kirjoittamista ja lukemista kohtaan heräsi lapsuudessa äidin lukiessa ääneen iltasatuja. Työelämässä Ella on kokeillut siipiään muun muassa äidinkielen opettajana ja urheilutoimittajana. Sanataiteessa parasta on yhdessä tekeminen, rohkeasti kokeileminen sekä elämysten kokeminen.

Johanna Hyttinen

on kasvatusalan moniosaaja sekä lasten ja nuorten sanataideohjaaja, joka uskoo taiteeseen ihmisoikeutena ja taidekasvatukseen sen toteuttajana. Luovuus ja taiteet ovat osa täyteen ihmisyyteen kasvamista, ja Johannan mielestä jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus päästä taiteiden äärelle, oikeus saada ohjausta, ja ennen kaikkea oikeus luoda ja kokeilla. Sanataide tarjoaa turvallisia tutkimusmatkoja omaan mieleen ja mahdollisiin maailmoihin, ja sinne Johanna opastaa erityisen mielellään varhaiskasvatus- ja alakouluikäisiä seikkailijoita. Vapaa-ajallaan Johanna lukee lastenkirjallisuutta ja vastaa ihanan usein vienoon toiveeseen "äiti, tehdään taas sanataideplojekti!".

Elina Piispanen

on sitä mieltä, että iltasatu on lapsen oikeus. Elina on lasten ja nuorten sanataideohjaaja, joka rakastaa loruja ja esitti ensimmäisen riimirunonsa koulun aamunavauksessa 6-vuotiaana. Elina innostuu lastenkirjallisuudesta ja ruokkii ilolla pienen ihmisen suurta mielikuvitusta. Viimeiset 10 vuotta Elina on työskennellyt viestinnän parissa, mutta opiskelee nyt  kulttuurituottajaksi (YAMK) ja varhaiskasvatuksen sosionomiksi. Parasta arjessa ovat barbieleikit ja prinsessasadut tyttären kanssa.

Ulla Lehtinen, HuK

puheenjohtaja

on kirjallisuuden maisteriopiskelija, freelance-toimittaja ja sosiaalisen median moniosaaja. Silloin kun opinnot ja työ eivät täytä Ullan arkea, hän instagrammaa ja podcastaa kirjoista, lukee nykykirjallisuutta ja haaveilee matkustamisesta. Sanataiteessa Ullaa kiinnostaa erityisesti monimediaisuus ja audiovisuaalisuus sekä ideoilla ja inspiraatiolla hullutteleminen. Ulla on opiskellut yliopistossa sivuaineinaan kirjoittamista, journalistiikkaa ja kasvatustieteitä, ja hänellä on roppakaupalla kokemusta erityisesti lasten ja nuorten ohjaamisesta.


Mari Hintikka, KM

varapuheenjohtaja

on vastavalmistunut luokanopettaja sekä lähes valmis suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja ja draamakasvattaja. Mari innostuu kaikenmoisesta taiteesta ja seikkailee mielellään yhteisissä tarinoissa kirjojen sivuilla, luokkahuoneissa ja näyttämöllä. Tällä hetkellä hänen arkensa täyttyy lukuisista teatteriharjoituksista, sijaisuuksista ja pitkistä metsälenkeistä. Sanataiteessa Maria kiinnostaa monien taiteenlajien yhteispeli, ja myös ohjatessaan Mari usein yhdistää sanataiteeseen erityisvahvuusaluettaan draamaa. Ohjaajana Marille on tärkeää kohdata jokainen osallistuja turvallisessa ilmapiirissä ja antaa hänen ideoilleen tilaa. Marilta löytyy paljon kokemusta monenlaisten ja monen ikäisten ryhmien ohjaamisesta eskarilaisista aikuisiin. Marin mielestä jokaisella on oikeus leikkiä, tulla kuulluksi ja saada taiteesta onnistumisen kokemuksia.