Rapinalaisten osaaminen yltää sanataiteen sekä luovan kirjoittamisen opettamisesta ja ohjaamisesta draamaan ja teatteriin sekä musiikkiin, mediaan ja sarjakuvaan. Kaikkia ohjaajia yhdistää intohimo sanataiteeseen ja luovaan toimintaan sekä pedagoginen taidokkuus.

Ella Rantalainen, HuK

sihteeri

on suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaopiskelija, jolle luontaista on erityisesti lasten ja nuorten ohjaaminen. Ella on opiskellut sivuaineinaan viestintää ja mediaa sekä kirjoittamista, mutta nyt ajatuksissa siintää haave valmistumisesta. Harrastuksiin kuuluu lukeminen, punttisali sekä YouTube-videoiden katselu. Intohimo kirjoittamista ja lukemista kohtaan heräsi lapsuudessa äidin lukiessa ääneen iltasatuja. Työelämässä Ella on kokeillut siipiään muun muassa äidinkielen opettajana ja urheilutoimittajana. Sanataiteessa parasta on yhdessä tekeminen, rohkeasti kokeileminen sekä elämysten kokeminen.

Johanna Hyttinen

on kasvatusalan moniosaaja sekä lasten ja nuorten sanataideohjaaja, joka uskoo taiteeseen ihmisoikeutena ja taidekasvatukseen sen toteuttajana. Luovuus ja taiteet ovat osa täyteen ihmisyyteen kasvamista, ja Johannan mielestä jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus päästä taiteiden äärelle, oikeus saada ohjausta, ja ennen kaikkea oikeus luoda ja kokeilla. Sanataide tarjoaa turvallisia tutkimusmatkoja omaan mieleen ja mahdollisiin maailmoihin, ja sinne Johanna opastaa erityisen mielellään varhaiskasvatus- ja alakouluikäisiä seikkailijoita. Vapaa-ajallaan Johanna lukee lastenkirjallisuutta ja vastaa ihanan usein vienoon toiveeseen "äiti, tehdään taas sanataideplojekti!".

Elina Piispanen

on sitä mieltä, että iltasatu on lapsen oikeus. Elina on lasten ja nuorten sanataideohjaaja, joka rakastaa loruja ja esitti ensimmäisen riimirunonsa koulun aamunavauksessa 6-vuotiaana. Elina innostuu lastenkirjallisuudesta ja ruokkii ilolla pienen ihmisen suurta mielikuvitusta. Viimeiset 10 vuotta Elina on työskennellyt viestinnän parissa, mutta opiskelee nyt  kulttuurituottajaksi (YAMK) ja varhaiskasvatuksen sosionomiksi. Parasta arjessa ovat barbieleikit ja prinsessasadut tyttären kanssa.

Ulla Lehtinen, HuK

puheenjohtaja

on kirjallisuuden maisteriopiskelija, freelance-toimittaja ja sosiaalisen median moniosaaja. Silloin kun opinnot ja työ eivät täytä Ullan arkea, hän instagrammaa ja podcastaa kirjoista, lukee nykykirjallisuutta ja haaveilee matkustamisesta. Sanataiteessa Ullaa kiinnostaa erityisesti monimediaisuus ja audiovisuaalisuus sekä ideoilla ja inspiraatiolla hullutteleminen. Ulla on opiskellut yliopistossa sivuaineinaan kirjoittamista, journalistiikkaa ja kasvatustieteitä, ja hänellä on roppakaupalla kokemusta erityisesti lasten ja nuorten ohjaamisesta.


Miia Pirinen, FM

opiskeli kirjallisuutta ja kirjoittamista, kunnes kesällä 2017 tuli aika kotiuttaa maisterin paperit. Gradussaan Miia tutki feministisen fiktion kirjoittamisen menetelmiä. Häntä kiehtoo ajatus kaikista niistä pienistä vallankumouksista, joita lukemiseen ja kirjoittamiseen kätkeytyy. Tällä hetkellä Miian päivät (ja yöt) kuluvat äitienpäivänä 2017 syntyneen gurun zen-oppilaana. Miian ihastuksiin kuuluvat Skotlanti, cheddar ja leopardikuosi.