Kesäkuun lopussa Rapina matkasi kahden ohjaajan voimin Keski-Suomesta Etelä-Savoon, Mikkeliin, jossa osallistuimme sanataidepajoillamme Hulivilikarnevaaleille. Hulivilikarnevaalit on perinteikäs, vuodesta 1992 lähtien järjestetty lasten tapahtuma, joka sisältää niin musiikki- kuin teatteriesityksiä, taidetta, telttailua, työpajoja ja monenlaista osallistavaa tekemistä viikon ajan.

Puistokadun pihapiiriä.

Rapina oli mukana hulivilinässä kahtena perättäisenä päivänä. Tiistaina 26.6. ohjasimme kaksi pajaa ensimmäistä kertaa järjestettävässä työpajapäivässä, joka sijoittui Puistokadun viehättävään pihapiiriin. Merirosvohuiviin pukeutunut Elisa ohjasi ”Pääkallolippu taas mastossa liehuu!” -pajan, jossa alle kouluikäiset lapset pääsivät merirosvosadun kautta tarinoimaan omia merirosvotarinoitaan.

Myöhemmin päivällä Anna kokosi videoiden tekemisestä ja vloggaamisesta innostuneen kouluikäisten ryhmän pajaan ”Vloggaajien valtakunta”. Parin tunnin aikana osallistujat pääsivät juttelemaan vloggaamisesta ja tubettamisesta, suunnittelemaan oman vloggaajahahmonsa sekä käsikirjoittamaan ja videoimaan lyhyen My Day -videon. Muun muassa Naali Eskimo, Rebeli ja Liljura kertoivat videoillaan päivänsä kulusta. Mielikuvitusta ja osaamista ei siis tuoreilta vloggaajilta puuttunut!

Omien vloggaajahahmojen suunnittelua.
Liljura-vloggajaan profiili.

Keskiviikkona 27.6. suuntasimme Urpolan luontopolulle, jossa pystytimme teltan ”Löytöretkiä luontoon” -pajaa varten. Kuuleman mukaan ympärillä levittäytyvässä metsässä asustelee jos jonkinlaisia metsän asukkeja, joiden kotikoloja pajaan osallistujat pääsivät kuvaamaan. Sen jälkeen osallistujat saivat piirtää ja tarinoida metsän asukin kotikolosta ja edesottamuksista. Tapasimme esimerkiksi pienen pienen Peikon, joka tykkää tehdä lapsille yllätyksiä viemällä heille kirjeitä, pelottoman Oona Oravan, juustoa rakastavan Mäyrän ja naamiaisista haaveilen Saana-hiiren.

Löytöretkiä luontoon.
Kuvattuja kotikoloja ja metsän asukista tarinointia.
Runopussista sai poimia oman luontoaiheisen runon matkaevääksi.

Suuri kiitos Hulivilikarnevaaleihin osallistuneille lapsille ja aikuisille sekä tapahtuman järjestäjille! Tulemme ilomielin karnevalisoimaan myös ensi kesänä!

 

Ps. Hulivilikarnevaaleissa toteutetut pajat voi tilata Rapinan sivuilta osoitteesta: http://sanataideyhdistysrapina.com/tarjonta/koululaiset-ja-nuoret/

Lisää tietoa Hulivilikarnevaaleista: https://www.hulivilikarnevaali.fi/

Merirosvoja, vloggaajia ja metsänasukkeja- Hulivilikarnevaalit Mikkelissä 26.6.-27.6.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *