Sininen taivas ja valkoinen lumi
Saunaan mennään ja sitten järveen
Joulupukki tulee jouluna
ja tuo paljon lahjoja.
Metsä on ihana ja kaunis.
Salmiakkia syödään talvella,
mämmiä syödään pääsiäisenä
Mustamakkara on herkkua.
Suomi on hyvä ja kiva.

Viime marras-joulukuussa toteutimme Sanasilta-työpajan Palokassa, Luhtisen päiväkeskuksen väen ja Luhtisen päiväkodin eskareiden kanssa. Sanasilta- työpajoja on aiemmin pidetty mm. Sammonkodilla. Saimme vuoden 2017 Sanasillan toteuttamiseen apurahan Jyväskylän kaupungilta.

Sanasillan tavoitteena on aina ollut yhdistää kaksi sukupolvea sanataiteen moninaisin keinoin. Tässä onnistuttiin sanataideohjaajan näkökulmasta mainiosti. Tekemisen into näkyi niin nuoremmissa kuin vanhemmissa tekijöissä.

Runosuonet sykkivät, tarinoita ja lauluja syntyi. Luimme satuja ja piirsimme niitä kaverin selkään – eli teimme ”hipsutustarinoita” sekä suunnittelimme ryhmissä omia satuhahmoja. Syntyivät Toffeekissa Emil, joka on myös prinssi sekä hurja Arttu-susi, jolla on isot ja terävät hampaat. Juhlistimme myös 100-vuotiasta Suomea pohtimalla, mikä kotimaassa on kivaa, tärkeää ja arvokasta sekä vertailimme jouluperinteitä. Tämän tekstin aloittavat ja lopettavat Suomi-runot ovat Luhtisen eskarien kynistä.

Suomalainen maito ja ruisleipä
maistuvat hyvältä,
sen jälkeen jaksaa
kaverin kanssa
puistossa leikkiä.
Joulupukkikin syö ruisleipää
ja juo maitoa
Petteri Punakuono syö heinää
ja leikkii lumessa pikkuautoilla.
Petteri astuu pikkuauton päälle
ja liukastuu.
Suomen talvi on liukas.
Suomi on ihana, kun kesällä on kuuma
ja kasvaa auringonkukkia.

Sanasilta satuihin, runoihin ja Suomeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *