Jyväskylässä järjestettiin 28.-29.4. ensimmäistä kertaa kirjallisuusfestivaali Lukutila, joka levittäytyi työpajoineen, keskustelutilaisuuksineen ja esityksineen ympäri kaupunkia. Rapina oli myös mukana festivaaleilla pitäen runohyrrätyöpajaa Veturitalleilla kahden tunnin ajan lauantaina.

IMG_8622

Työpajassa pääsi runoilemaan jostain huolesta tai toiveestaan – näiden kahden väliltä sai valita oman mielialan mukaan. Säkeet kirjoitettiin kuviolliselle paperille ja askarreltiin osittain piiloon taitellessa ja leikatessa paperi hyrrän muotoon. Tikun hyrrä sai paperipillistä.

IMG_8621

Vapun hengessä työpajasta lähti osallistujien matkaan värikkäitä hyrriä, joista tuuli saattoi ottaa kuljetettavakseen niihin kirjoitetut huolet ja toiveet. Kotona runohyrrästä sai kivan koristeen vappupöytään: vaikka sisällä saattaisikin olla henkilökohtaisia sanoja, olivat ne sopivasti turvassa hyrrän uumenissa.

IMG_8624

Vaikka paja olikin suunnattu pääosin kouluikäisille ja nuorille, löytyi tekemistä myös paikalle saapuneille alle kouluikäisille, jotka keskittyivät askarteluun ja tarinoiden saneluun.

Rapina toivoo, että tämä festivaali tuli Jyväskylään jäädäkseen!

 

Milka Räisänen ja Ulla Jalonen

Huolia ja toiveita runohyrrän pyörteeseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *