Keski-Suomen kirjailijat järjestivät Olipa kerran -lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuman Jyväskylän kaupunginkirjastolla 11.2. Rapina oli mukana sanataidepajallaan, jossa sanat hyppivät pois paikoiltaan ja seikkailivat sikin sokin. Kouluikäisille ja nuorille suunnatussa pajassa osallistujat pääsivät lassoamaan lastenkirjoista erilaisia sanoja, joista kirjoitettiin oma tarina tai runo.

DSC_0113

Valmiissa tarinoissa muun muassa seikkailtiin kissojen ja teeastioiden kanssa sekä hiihdettiin keskellä kesää.

DSC_0116

Sanataidepajaamme seurasi lasten ja nuorten open mic -tilaisuus, jonka osallistujat pääsivät lukemaan ääneen muun muassa kirjoittamiaan runoja. Lisäksi yleisö sai kuulla kirjailijoiden ajatuksia lasten- ja nuortenkirjojen sekä satujen kirjoittamisesta, kun Juuli Niemi, Salla Simukka ja Juha-Pekka Koskinen kertoivat työstään. Simukka ja Niemi ovat kuulemma kirjoittaneet, lukeneet paljon ja haaveilleet kirjailijuudesta jo ihan lapsesta saakka. Kenties myös Rapinan pajoissa sanoilla leikkii joku tuleva kirjailija?

Siispä: olipa kerran mainio ja inspiroiva lauantaipäivä!

 

Anna Pulkkinen ja Miia Pirinen

Olipa kerran sanataidetta lasten ja nuorten kirjallisuustapahtumassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *