Julkaisemme syksyn mittaan kerran viikossa yhden lapsuuden ystäväkirjojen inspiroiman esittelyn. Näin pääsette tutustumaan hieman tarkemmin Rapinan aktiivisiin ohjaajiin. Lyhyemmät ja virallisemmat esittelyt löytyvät sivulta Ohjaajat
 
Kuva: Essi Varis
Nimi: Katja Kontturi
 
Ikä: Täytin vastikään 32 (hui!)
 
Harrastukseni: Luen koko ajan, nyt jopa bussissa (pääosin fantasiaa, mutta tällä hetkellä kokeilen Kirjan vuoden lukuhaastetta), yritän kirjoittaa proosaa, bloggaan sitäkin innokkaammin, joogaan, harrastan nykytanssia ja roolipelejä. Pelaan myös Wiillä ja Xboxilla. Tällä hetkellä Lego-pelit ja Zeldan Skyward Sword ovat pop.
 
Paras näkemäni elokuva: Yksikö vain? Voiko sanoa koko alkuperäinen Tähtien sota -trilogia?
 
Kiinnostava urheilulaji: Olin tosi kova lätkäfani ensimmäisestä MM-voitosta tähän seuraavaan. Sen jälkeen innostus alkoi lopahtaa. Tällä hetkellä kiinnostavin urheilulaji onkin snooker sekä penkkiurheilun että harrastamisen kannalta. Ja se on urheilua. 
Paras lukemani kirja: Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi on kirja, jonka olisin halunnut itse kirjoittaa. Rakastan myös Harry Pottereita. Olen lukenut koko sarjan vähintään viidesti. Stephen Kingin Musta torni -sarja on myös vaikuttava.
 
Ihailemani henkilö: Varmaan pakko sanoa se Johanna Sinisalo. Tai professori Maria Nikolajeva, jonka väitöskirja oli omani päälähteitä.
 
Paras bändi: Turmion Kätilöt. Tanssijalkaa vipattaa heti sopivan aggressiivisesti.
 
Eläimiä, joista pidän: Sisäinen eläimeni on pingviini. Toinen toteemieläimeni on pöllö. Omistan myös kaksi leopardigekkoa, jotka ovat aika ihkuja.
 
TV-ohjelmasuosikkini: Näitä on valtavasti. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että parhainta koskaan on Game of Thrones, BBC:n Sherlock ja True Detective (1. kausi eritoten). HBO:n sarjat yleensä ottaen ovat olleet varsin laadukkaita. Minulla on myös semisalainen Supernatural-pahe. Katson todella paljon spefi-sarjoja ja yritän pysyä pinnalla genren uusista tuulista. Tällä hetkellä katson uudelleen Heroesia, josta alkaa piakkoin uusi Revisited-”kausi”. Seuraava projektini on tutustua Doctor Who:hun, jotta saan aukon sivistyksestäni paikattua.
 
Mieliruokani: Hot wings ja aurajuustodippi. Mmmmmm…
 
Eniten inhoan: Puutarhatonttuja.
 
Minua kiinnostaa: Sarjakuvien tekemisen terapeuttiset mahdollisuudet. Sarjakuvabloggaaminen on nyt erittäin suosittua nuorten parissa ja sarjakuvissa käsitellään paljon todella vaikeitakin aiheita, kuten masennusta, vanhempien alkoholismia ja sukupuoli-identiteettiin liittyviä kysymyksiä. Onko sarjakuva tällaisten tarinoiden kertomiseen jotenkin erityisen sopiva väline?
 
Hartain toiveeni: Haluaisin samanlaisen kirjaston kuin Kaunotar ja hirviö -elokuvassa on. Tai puoletkin siitä riittäisi. Vakavissaan ottaen haluaisin elättää itseni tekemällä itseäni kiinnostavia asioita. Ja kirjoittaa sen romaanin sitten joskus.
 
Toiveammattini: Kirjailija jo 11-vuotiaasta asti. Tähän mennessä olen julkaissut joitain novelleja, useita artikkeleja ja yhden väitöskirjan. Ehkä se romaanikin joskus putkahtaa ulos. Nyt haaveilen yliopistotutkija-opettajan urasta, jossa voisin yhdistää luovaa ja tieteellistä toimintaa. Hetkinen, itse asiassa teen sitä jo…
 
Paras Rapina-muistoni: Vuosi sitten järjestetty Rapinan toinen dekkaripaja kahtena aamupäivänä oli varsin onnistunut paketti. Parasta siinä oli lasten osallistuminen: miten he sisäistivät roolinsa etsivinä, tekivät paljon ylimääräistä työtä kysellessään kysymyksiä ja muokkasivat taustatarinaa keksimällä uusia sivujuonia, jotka tietenkin otimme heti osaksi tapahtumaa. Äärimmäisen mahtava kokemus kaikin puolin. 
 
Haluaisin toteuttaa Rapinan kanssa: Toivon, että saamme nyt syksyllä toteutettua nuorille suunnatun sarjakuvakurssin. Peukut ja varpaat pystyssä!
 
Terveisiä: Ei ole olemassa liikaa kirjoja. On vain liian vähän hyllytilaa.
Rapinan ystäväkirja: Katja
Merkitty:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *