Näyttelyn ohjelmalehtinen
Rapinan sihteeri Katja Kontturi kävi torstaiaamuna Muuramen Mäkelänmäen koululla järjestetyn taidenäyttelyn avajaisissa. Avajaiset pidettiin koulun viidesluokkalaisten tekemän, rohkeutta käsittelevän taideteoksen kunniaksi. Teoksen inspiraationa ja pohjana toimivat Rapinan syksyllä järjestämät sanataidepajat. Taiteilijayhteistyössä olivat mukana kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti, Rapina sekä kuvataiteilija Hanna Veander, jonka valvovan silmän alla taideteos sai viimeistellyn muotonsa.
Sitä odotti perinteistä taidenäyttelyä, joten yllättyi positiivisesti, kun koulun aulassa esiintyi ensin kuoro ja sitten viides- ja kuudesluokkalaisista koostuva Mäksy-teatteri, joka esitti tilaisuutta varten käsikirjoitetun näytelmän Rohkealan torilla. Viidennen luokan luokanopettaja Heini Kokko kertoi, että oppilaat olivat itse suunnitelleet rohkeutta ja koulukiusaamista käsittelevän näytelmänsä – niin repliikit kuin puvustuskin olivat näiden tulevaisuuden lupausten käsialaa.
Ja se oli kerrassaan upeaa katsottavaa. Liioittelematta näytelmä ihastutti, kosketti, nauratti kyyneleet silmiin ja sai pohtimaan, mihin kaikkeen tuon ikäiset lapset voivat kyetä, kun heille tarjotaan välineet, tilaisuus ja vapaus tehdä asioita luovin keinoin. Kaikki kutsuvieraat jakoivat saman ajatuksen: tämä olisi saatava useamman koulun nähtäväksi! Koulukiertueelle hetimiten!
Kuoro viritti tunnelmaan ja teemaan
Yleisöä raput täynnä, silmälasipäinen rouva on itse Muuramen kulttuuripäällikkö Anne Patrikainen
Heini Kokko haastatteli pirteän keltaiseen puseroon sonnustautunutta Hanna Veanderia
Rohkealassa kaikilla on mukavaa, kun ketään ei kiusata!
Pysyväksi tarkoitettu taideteos koulun seinällä
Ristikkomainen kirjainteos sai alkunsa Rapinan sanataidepajan tehtävästä
Jokainen oppilas teki oman nimensä alkukirjaimen osaksi teosta
Yläkoulun puolellekin syntyi oma taideteos 9. luokan valinnaiskuvisryhmän toimesta
Mukana myös kuvitusta
Tämä rohkea ritari ja siihen liittyvä tanka-runo syntyivät jo Rapinan pajassa!
Keskisuomalaisen lehtijuttu lauantailta 21.3.
Rapina kiittää mahdollisuudesta olla mukana näin upeassa ja erityisen rohkeassa projektissa. Lopputulos oli aivan huikea.
Sanataiteella rohkeaksi
Merkitty:            

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *