Rapinan dekkaripaja järjestettiin Kirjailijatalolla jo neljännen kerran tiistaina 4.11. Tällä kertaa kadonneen vaasin mysteeriä olivat selvittämässä Vaajakummun koulun vitosluokkalaiset.
Rouva Viola Fagerströmin (Eeva Åkerblad) arvokas ja mittaamattoman tärkeä perintövaasi varastettiin törkeästi rouvan ollessa päiväunilla maanantaina 3.11. Talon jokaista asukasta epäiltiin. Jokaisella heistä oli sekä alibi että motiivi.
Rouvan tytär Frida Fagerström (Nea Kukkonen) oli rikoksen tapahtumahetkellä kuistilla lukemassa kirjaa, mutta veikö hän vaasin ennakkoperinnön toivossa?
Sisäkkö Hulda Huiska (Anniina Nirhamo) oli talon kirjastossa imuroimassa, mutta olisiko hän varastanut ja myynyt vaasin maksaakseen luottovelkansa?
Kokki Marketta Kauhanen (Taru Laaksonen) oli keittiössä valmistamassa ruokaa, mutta ehkä hän on kyllästynyt Fagerströmien hirmuvaltaan työskenneltyään talossa neljäkymmentä vuotta?
Talonmies Jonne Kauhanen (Simo Nieminen) oli puutarhassa haravoimassa, mutta haikaileeko hänkin sittenkin parempaa elämää?
Sisäkkö Hulda Huiskan työpajassa pienryhmät tekivät kollaasitekniikalla sarjakuvat rikospäivän tapahtumista.
Talonmies Jonne Kauhasen työpajassa suunniteltiin ja nauhoitettiin kuunnelmat, joiden inspiraationa olivat talon asukkaat.
Rouva Fagerströmin tyttären Fridan pajassa kuvailtiin aistihavaintoja ja tunnelmia.
Itse rouva Fagerström.
Talon äkäinen kokki Marketta Kauhanen valmistamassa lounasta.
Lopulta todellinen syyllinen löytyi ja rouva sai vaasinsa takaisin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Kuvasimme myös dekkaripajan mainosfilmin.

 
Onko sinulla ryhmä, jolla olisi kiinnostusta osallistua Rapinan dekkaripajaan? Ota meihin yhteyttä, toteutetaan paja yhdessä! Tarina on erilainen joka kerta, sillä etsivät osallistuvat johtolankoja etsiessään ja kysymyksiä esittäessään sen luomiseen. Myös näyttelijät joutuvat haasteen eteen improvisoidessaan vastauksia kiperiin kysymyksiin. 

Kertomusta aiemmin järjestetyistä dekkaripajoista löytyy täältä ja täältä
Rapinan dekkaripaja 4.11.2014
Merkitty:                

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *